Saltar a continguts

Promoció Econòmica, Comerç i Turisme

Navegació

Menú principal

41a Fira Avícola de la Raça Prat

 Fira Avícola Raça Prat
Ampliar imatge
41a Fira Avícola Raça Prat
Aquest any 2014 es celebrarà, els dies 12, 13 i 14 de desembre de la ja tradicional Fira Avícola de la Raça Prat. Aquest esdeveniment és un dels factors dinamitzadors més importants per a la recuperació, consolidació i difusió del pollastre del Prat com a raça autòctona i producte de qualitat agroalimentària.
 
La Fira ha popularitzat l'aviram autòcton del Prat entre els pratencs i pratenques i, també, l'ha fomentat, com un aliment d'origen i qualitat , tant a la comarca del Baix Llobregat com a tot Catalunya. A més a més, ha contribuït al seu foment introduint-lo en el sector de la restauració.
 
La campanya comercial nadalenca, a l'entorn de la celebració de la Fira Avícola, concentra el punt màxim de comercialització dels pollastres i capons del Prat. Un pollastre que per la seva qualitat ha merescut el distintiu comunitari de la IGP (Indicació Geogràfica Protegida) que s'atorga als millors aliments Pollastre i Capó del Prat. Al pavelló avícola i ramader de la fira són presents una mitjana de 20 criadors i productors que representen el 90% dels pagesos locals.
 
Al recinte de la Fira Avícola, a l'aparcament provisional de Cal Gana, es podrà visitar el Pavelló Avícola, agrícola i ramader, l'Espai Gastronòmic, l'estand municipal, el pavelló de la Mostra d'Entitats, el pavelló de la Mostra Comercial i el sector de parades de la fira mercat al carrer.
 
Com cada any, a la Fira podrem visitar l'exposició avícola, amb els millors exemplars d'aviram de la raça Prat i una exposició agrícola i ramadera a càrrec de pagesos del Prat.
 
El pavelló de la 27a Mostra Comercial acollirà una seixantena d'expositors, empreses de comercials i de serveis, empreses municipals, etc. També trobarem l'estand del Consell de Comerç del Prat, la Porta del Delta, entre d'altres entitats vinculades a la promoció del comerç local, l'economia del turisme i mediambientals. Podrem passejar pel Carrer del Comerç, on veurem una mostra d'aparadors de les botigues del Prat i també trobarem les els mercats i les cooperatives locals i els emprenedors i les emprenedores participants en el concurs El Prat Emprèn
 
Les associacions i entitats locals les trobarem de nou en el marc de la 12a edició de la Mostra d'Entitats, veritable punt de trobada anual del teixit associatiu i la ciutadania del Prat. Durant aquests tres dies podrem visitar els seus estands i participar en les activitats i tallers que es faran a l’interior i a l'exterior del pavelló.
 
La 41a edició de la Fira Avícola arriba amb una agenda plena d'activitats, jornades, activitats gastronòmiques, lúdiques i culturals: el Carrer del Comerç, el Mercat de Pagès el diumenge, el concurs exposició de galls i gallines de la raça Prat, el concurs d’aparadorisme, showcookings, presentació de projectes empresarials, tastos de vi, activitats de les entitats de la ciutat.  Podreu consultar totes les activitats programades a en el telèfon mòbil a traves d'una aplicació:http://m.firaavicola.elprat.cat
 
 
Consell Regulador Pollastre Prat
Link
Consell Regulador IGP Pollastre i Capó del Prat
L'autèntic Pota Blava

El Consell Regulador de la IGP Pollastre i Capó del Prat és l'entitat que certifica i avala la producció i la qualitat de la carn del pollastre i capó del Prat com a producte agroalimentari. Les empreses inscrites en la IGP Pollastre i Capó del Prat treballen seguint de manera rigorosa el reglament de la IGP Pollastre i Capó del Prat  que regula la producció, la criança, el sacrifici i els controls dels pollastres del Prat destinats al mercat. Els pollastres del Prat presenten en el punt de venda una etiqueta numerada que assegura la bona qualitat del producte i la seva autenticitat.

En aquest enllaç trobareu receptes per cuinar el pollastre de raça Prat i molt més sobre aquest extraordinari producte.

Associació de criadors
Link
Associació de criadors de pollastre i capó de la la Raça Prat

L’associació de criadors de la Raça Prat es funda l’any 1985 amb l’objectiu de conservar i divulgar arreu les magnifiques qualitats d’aquesta raça i promoure la Fira Avícola que es ve celebrant ininterrompudament des de fa trenta anys.