Saltar a continguts

Promoció Econòmica, Comerç i Turisme

Navegació

Menú principal

41a Fira Avícola de la Raça Prat

 Fira Avícola Raça Prat
Ampliar imatge
41a Fira Avícola Raça Prat

Aquest any 2014 es celebrarà, els dies 12, 13 i 14 de desembre de la ja tradicional Fira Avícola de la Raça Prat. Aquest esdeveniment és un dels factors dinamitzadors més importants per a la recuperació, consolidació i difusió del pollastre del Prat com a raça autòctona i producte de qualitat agroalimentària.

La Fira ha popularitzat l'aviram autòcton del Prat entre els pratencs i pratenques i, també, l'ha fomentat, com un aliment d'origen i qualitat , tant a la comarca del Baix Llobregat com a tot Catalunya. A més a més, ha contribuit al seu foment introduint-lo en el sector de la restauració.

La campanya comercial nadalenca, a l'entorn de la celebració de la Fira Avícola, concentra el punt màxim de comercialització dels pollastres i capons del Prat. Un pollastre que per la seva qualiat ha merescut el distintiu comunitari de la IGP (Indicació Geogràfica Protegida) que s'atorga als millors aliments Pollastre i Capó del Prat. Al pavelló avícola i ramader de la fira són presents una mitjana de 20 criadors i productors que representen el 90% dels pagesos locals.

Al recinte de la Fira Avícola, a l'aparcament provisional de Cal Gana, es podrà visitar el Pavelló Avícola, agrícola i ramader, l'Espai Gastronòmic, l'estand municipal, el pavelló de la Mostra d'Entitats, el pavelló de la Mostra Comercial i el sector de parades de la fira mercat al carrer.

Al pavelló Avícola, trobarem l'exposició de galls i gallines pota blava, la mostra ramadera i una exposició selecta de productes agrícoles del territori. També trobarem el pavelló de l'Espai Gastronòmic, el restaurant de la Fira,  que per segon any gestionarà l'associació de restauradors locals Gastronomia i Turisme.

El pavelló de  la 27a Mostra Comercial acollirà una seixantena d'expositors, empreses de comercials i de serveis, empreses municipals, etc. També trobarem l'estand del Consell de Comerç del Prat, la Cooperativa Agrícola del Prat, les cooperatives de vivendes del Prat, lo l'estand dels Mercats del Prat,  La Porta del Delta, entre d'altres entitats vinculades a la promoció del comerç local,  l'economia del turisme i mediambientals.

Les associacions i entitats locals les trobarem de nou en el marc de la 12a edició de la Mostra d'Entitats, veritable punt de trobada anual del teixit associatiu i la ciutadania del Prat.

La 41a edició de la Fira Avícola arriba amb una agenda plena d'activitats, jornades, activitats gastronòmiques, lúdiques i culturals com la campanya gastronòmica "A la fira el Pota Blava a taula"; el concurs exposició d'aviram de la raça Prat; els premis del Concurs Exposició d'aviram de Raça Prat i a les millors paneres amb productes agrícoles; els Premis del Concurs d'Aparadorisme i el reconeixement als establiments comercials més antics del Prat; el Ral•li de la Fira de cotxes antics i tot un seguit d'exposicions i activitats diverses.

La restauració local pren impuls i prepara tota una programació de shwocooking  amb una variada proposta gastronòmica dels restaurants del Prat que tindrà lloc a l'espai central de la Mostra Comercial durant el cap de setmana de la fira. 

Consell Regulador Pollastre Prat
Link
Consell Regulador IGP Pollastre i Capó del Prat
L'autèntic Pota Blava

El Consell Regulador de la IGP Pollastre i Capó del Prat és l'entitat que certifica i avala la producció i la qualitat de la carn del pollastre i capó del Prat com a producte agroalimentari. Les empreses inscrites en la IGP Pollastre i Capó del Prat treballen seguint de manera rigorosa el reglament de la IGP Pollastre i Capó del Prat  que regula la producció, la criança, el sacrifici i els controls dels pollastres del Prat destinats al mercat. Els pollastres del Prat presenten en el punt de venda una etiqueta numerada que assegura la bona qualitat del producte i la seva autenticitat.

En aquest enllaç trobareu receptes per cuinar el pollastre de raça Prat i molt més sobre aquest extraordinari producte.

Associació de criadors
Link
Associació de criadors de pollastre i capó de la la Raça Prat

L’associació de criadors de la Raça Prat es funda l’any 1985 amb l’objectiu de conservar i divulgar arreu les magnifiques qualitats d’aquesta raça i promoure la Fira Avícola que es ve celebrant ininterrompudament des de fa trenta anys.